Сенегал е на 1/4-финал за Купата на Африка

Спорт
11:51 - 26 Януари 2022
1375
Сенегал е на 1/4-финал за Купата на Африка

Сенегал се класира за 1/4-финалите на Купата на Африканските нации, след като спечели с 2:0 срещу Кабо Верде. Садио Мане и Бамба Денг вкара за победителите.

Сенегал можеше да поведе още в 1-ата минута, но след удара на Садио Мане топката срещна гредата.

Двубоят започна кошмарно за Кабо Верде, който остана с човек по-малко още 21-ата минута, след като бившият футболист на Черно море Патрик Андраде бе изгонен с директен червен картон за неразумно влизане в краката на съперников играч. Съдията първоначално даде само жълт картон на Андраде, но след като разгледа ситуацията с ВАР, промени решението си и го изгони от игра.

В 57-ата минута бе показан и директен червен картон на вратаря на Кабо Верде Возиня, който извърши нарушение извън наказателното си поле.

Малко преди гола си пък Садио Мане се сблъска тежко с вратаря на Кабо Верде, но все пак футболистът на Ливърпул продължи игра, реализира гол, след което напусна терена като смяна по превантивни причини.

Така в 63-ата минута Садио Мане с премерен удар даде аванс на Сенегал, а във втората минута на добавеното време Бамба Денг оформи крайното 2:0.

На четвъртфиналите Сенегал ще играе срещу победителя от срещата между Мароко и Малави, която е по-късно тази вечер.