Сензационно видео показа как Митьо Очите нахлува с 32 мутри при Божо Кравата

Новини
23:32 - 17 Юли 2019
167889
Сензационно видео показа как Митьо Очите нахлува с 32 мутри при Божо Кравата

Сензационно видео, заснето от камери за видеонаблюдение от хотел „Джули“ в Слънчев бряг, е напът да преобърне на 180 градуса съдебния процес за свирепата мутренска касапница в ресторант „Фор Ю“ между силоваци на Митьо Очите и гавази на Божидар Кузманов- Кравата.

Полицията в Слънчев бряг само преброи изстреляните куршуми на 8 юни 2016 г. - намерени бяха общо 63 гилзи!

В гангстерската престрелка, състояла се на 8 юни 2016 г. в препълненото с норвежки туристи заведение на Слънчака загина охранителят на Димитър Желязков -Сашо Японеца, а самия Митьо Очите бе направен на решето, но оцеля благодарение на бронебойната си жилетка.

3 години след мутренската касапница за „наркомясто“ в съда най-после бяха излъчени кадри от съседни на ресторант „Фор Ю“ обекти, а на тях ясно се видя как Митьо Очите смело нахлува в ресторанта на Божо Кравата, придружаван от...32 мутри. Сензационното видео преобръща из основи версията, възприета от прокуратурата в Бургас, че Димитър Желязков е жертва. До този момент Морския Ал Капоне твърдеше, че е отишъл в ресторанта, за да се види със своя приятел Румен Козела. Тогава Божо Кравата и гавазите му налетели и открили безразборна стрелба.

Версията на Божо Кравата и хората му е друга – че те са били нападнати от Очите и мутрите му, които били въоръжени с ножове и пистолети. Стрелбата започнала, след като Желязков ударил шамар на Кузманов, но първо стреляли хората на Очите, а едва след това охранителите на Кравата отвърнали на огъня.

Божидар Кузманов и хората му са единствените обвиняеми за касапницата във „Фор Ю“, макар Желязков да е нахлул в ресторанта с 32 главорези...

Коя от двете гангстерски групировки първа е открила огън, едва ли някога ще бъде установено. Факт е обаче, че обвинени за бруталната мутренска касапница са единствено охранители от свитата на Божо Кравата, докато повечето участници от страна на Митьо Очите бяха прививани в съда единствено в качеството си на свидетели.

Показаните в съда видеозаписи въодушевиха един от основните обвиняеми – Георги Иванчев, силовак от бандата на Кравата. Той е с обвинение за опит за убийство спрямо Митьо Очите, тъй като бе разпознат като един от хората, изстреляли 13 куршума по Димитър Желязков. Оттогава Иванчев, заедно с Тодор Славов, възприет като убиеца на бодигарда Сашо Водолаза, търкат наровете на ареста.

„От видеозаписите е видно, че хората на Митьо Очите са кошаревски свидетели. Те твърдят, че са се срещнали пред заведението. Видя се, че работят заедно и те са организирана престъпна група. Защо не са обвинени? Аз не съм отишъл при Димитър Желязков. Седях кротко на едно затънтено сепаре и се хранех. Не аз съм нападателят. Аз съм нападнат и ограбен“, заяви подсъдимият Георги Иванчев.

„Мисля, че днес видяхме как изглежда ситуацията в действителност. Факт е, че в едно мирно и спокойно заведение с добра репутация нахлуват над 30 лица. И тези индивиди нямат никаква друга цел, освен да поддържат статуквото в Слънчев бряг. Това е видимо нападение“, коментира излъченото видео от нахлуването на Митьо Очите във „Фор Ю“ адвокат Иван Ангелов, защитаващ интересите на Божо Кравата.

Държавното обвинение обаче не се съгласи с тази констатация. Според спецпрокурор Росица Славова, кадрите показвали единствено как група хора влиза в ресторанта. Излъченият запис обаче не остави безразличен съда и според мълвата в кулоарите на храма на Темида, е възможно магистратите да върнат делото отново на прокуратурата за прецизиране на обвинението.

Ето и видеото, показващо нахлуването на Митьо Очите и гавазите му. То бе публикувано от бургаския сайт "Флагман":