Сензационно завръщане: Давид Де Хеа обратно в Юнайтед

Испанският страж може да пази пак само три месеца, след като напусна

Спорт
11:48 - 26 Октомври 2023
2936
Сензационно завръщане: Давид Де Хеа обратно в Юнайтед

Манчестър Юнайтед обмисля да върне Давид Де Хеа само три месеца след като испанецът бе освободен от клуба.

Причината за това е, че новият титуляр на вратата на „червените дяволи“ Андре Онана почти сигурно ще играе на турнира за Купата на Африка, който ще се проведе между 13 януари и 11 февруари 2024 година. 

Том Хийтън и Алтай Байъндър са другите вратари, с които разполага Ерик тен Хаг, но те не се записали нито една минута от началото на сезона и на „Олд Трафорд“ са притеснени, че не са готови да заемат мястото на Онана.

Ветеранът Хийътън освен това непрекъснато е преследван от контузии и това означава, че има голям риск Тен Хаг да разполага само с един вратар от първия отбор, който на всичко отгоре няма никакъв опит в Премиър лийг.

Бившият вратар на Интер се завърна в националния отбор на Камерун, от който се бе отказал, през септември. Той може да пропусне осем мача на Манчестър Юнайтед за периода, в който би играл на турнира.

32-годишният Де Хеа, който изкара 12 години на „Олд Трафорд“, така и не успя да си намери нов клуб в края на летния трансферен прозорец. Мнозина бивши играчи и анализатори на Юнайтед изразиха мнението, че клубът не се отнесе с нужното уважение към Де Ха, след като до последно преговаря с него за нов контракт, но след като уреди Онана, реши да оттегли предложението си към испанеца.

Де Хеа прекарва голяма част от времето си в Манчестър, въпреки че в момента няма ангажименти към клуба. Според английските медии Юнайтед най-вероятно ще му предложи краткосрочен контракт до края на сезона, но е интересно дали Де Хеа ще преглътне обидата и ще приеме подобно предложение.