Сензация в Lupa.bg: Филип Киркоров е циганин (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

През ключалката
14:17 - 24 Май 2019
27637
Сензация в Lupa.bg: Филип Киркоров е циганин (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Филип Киркоров има цигански корени, научи сензационно Lupa.bg, изучавайки подробно родословното дърво на родената във Варна руска естрадна звезда. Освен с ромски произход поп певецът милионер с баща арменец и майка руска еврейка се оказа и че има и ирландски, френски и дори италиански предци.

Досега официално се знаеше, че Филип Киркоров, който е роден на 30 април 1967 г. в България, е българин и руснак с арменски корени. Едва сега излизат наяве любопитни подробности за неговия произход и са смесената кръв, която тече във вените му. Иначе световноизвестният певец винаги е наблягал на факта, че е българин, арменец и руснак. Както е известно през последните две десетилетия Киркоров всяка година изнася турнета в родината си и винаги с гордост казва на много сносен български с лек руски акцент, че е роден във Варна и обича родината си България.

Lupa.bg откри и любопитни снимки на малкия Филип, които предоставяме на читателите ни.

Филип Киркоров като ученик


Бащата на руския Майкъл Джексън – Бедрос Киркоров е арменец и е роден във Варна под фамилията Крикорян.

Родителите му са турски арменци – баща му се появява на бял свят в Бурса, а майка му – в Цариград. По време на геноцида срещу арменците в Османската империя бягат в България и се установяват във Варна. Там през 1932 г. се ражда Бедрос, а през 1967 г. и Филип. Бедрос, който също е известен певец и композитор в Русия, сменя фамилията си на Киркоров, когато постъпва в българско училище в морската столица.

Майката на естрадната звезда – Виктория Лихачова е родена през 1937 г. и почина от рак навръх рождения ден на сина си на 30 април 1994 г. оттогава Краля на руския поп не празнува рождения си ден с изключение на 50-ия си юбилей през 2017 г.

Бъдещият певец в прегръдките на мама


Майката и бащата на Филип се запознават на концерт в Сочи през 1964 г. Любовта на Бедрос и Виктория пламва от пръв поглед и след няколко седмици се венчават. Майката на певеца става известна водеща на концерти и събития в Русия.

Според еврейските традиции произходът на детето се определя от майката и затова евреите възприемат Филип за един от тях.

Неслучайно той често посещава Израел, а преди години, когато изпадна в депресия, се лекува в тамошна психиатрична клиника.

Бабата на Киркоров по майчина линия - Лидия Михайловна Манион е циркова актриса и именно тя има цигански произход, който колкото и да е странно се корени в Ирландия по преселническа линия от Индия. Нейният баща и прадядо на Филип – Михаил Манион е акробат и клоун и е със смесен френски, руски, ирландски и италиански произход.

Затова Филип Киркоров с гордост може да изтъква в цял свят, че той е истинска интернационална звезда.

Филип заедно с мама Виктория и татко Бедрос

Майката на естрадната легенда бе негова опора

Мама храни малкия Филип