Сензация в Lupa.bg: Кмет от Пловдив арестуван като Иванчева с белязани пари

Ральо Ралев спипан с 60 000 лева, изнудвал строителен предприемач

Новини
23:49 - 30 Май 2019
10419
Сензация в Lupa.bg: Кмет от Пловдив арестуван като Иванчева с белязани пари

Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев, който бе задържан днес около 18 часа в града под тепетата, е бил арестуван с белязани пари за подкуп - досущ като злополучната кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, научи сензационно Lupa.bg от достоверен полицейски източник.

Ралев е бил спипан със сумата от 60 000 лева, която била предварително маркирана от агенти на ДАНС и КПКОНПИ. От прокуратурата отказаха да потвърдят официално информацията ни и обявиха, че в петък, 31 май, ще има специален брифинг по темата. Ралев е задържан за 24 часа, но най-вероятно мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

Ральо Ралев е бил арестуван във фитнес зала в Пловдив минути след като е получил подкупа в четвъртък. До задържането му се стигнало след жалба от строителен предприемач, който се оплакал, че е изнудван, за да получи разрешение за строеж - абсолютно идентична история като тази с Иванчева, която неотдавна получи 20 години затвор на първа инстанция от Специализирания наказателен съд. Все още не е ясно каква сума е искал кмета на пловдивския район "Северен", както и коя е била изнудваната компания. В града се говори, че става дума за застрояването на терен зад хотел "Санкт Петербург".

"Нищо не знам, това е някаква грешка", отсече адвоката на задържания кмет Сузана Алекова, която охарактеризира клиента си като "много добър човек".

Ральо Ралев е от ГЕРБ, а в Пловдив минава за близък до кмета на града Иван Тотев и подалия по-рано днес оставка от всички постове в партията Цветан Цветанов.