Сензация в Lupa.bg: Корнелия води преговори с Гоце за коалиция

Новини
16:00 - 15 Август 2019
11182
Сензация в Lupa.bg: Корнелия води преговори с Гоце за коалиция

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е водила поредица разговори с експрезидента и основател на партия АБВ Георги Първанов за местните избори в последните 2 седмици, научи сензационно Lupa.bg.

По наша информация в преговорите са участвали дясната ръка на Нинова Кирил Добрев и сегашният председател на алтернативната лява формация Румен Петков, като те успели да постигнат договорености само за някои от областните градове за общо явяване на вота на 27 октомври. Въпреки че шефката на Столетницата досега не даваше никакви индикации, че има намерение да работи съвместно с АБВ и да се опита да консолидира структурите на двете партии, широкото медийно отразяване на организацията на Първанов по европейските избори и откъсването на около 2 процента от твърдия електорат на БСП тогава в полза на азбукарите, я накарали да преосмисли позицията си. 

Първо за коалиция БСП-АБВ се заговорило в Перник, където се обсъждала и обща листа за общинските съветници, и единен кандидат за кмет - любимия на червения комсомол Станислав Владимиров и настоящ депутат. Хората на Румен Петков обаче настоявали да получат повече места за своите кадри в местния парламент и заради това ударили на камък с преговорите. "Ще се коалираме между първи и втори тур", обявил сензационно Владимиров преди 2 дни, когато се опитвал да потуши страстите между представителите на двете формации. 

Подобно било и напрежението в червените структури във Видин, Ямбол, Плевен и Смолян, където също АБВ усилено търсели контакт с местните лидери.