Сензация в Lupa.bg: Сергей Безруков дойде в София като съветски разузнавач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Култура
12:25 - 16 Декември 2019
16964
Сензация в Lupa.bg: Сергей Безруков дойде в София като съветски разузнавач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Известният руски актьор Сергей Безруков снима в София продължението на хитовия сериал в родината си „Оптимисти“, научи сензационно Lupa.bg. Руската звезда е бил няколко дни в България със снимачния екип. Безруков влиза в ролята на съветски разузнавач. Популярният не само в Русия, но и в България артист се похвали в социалните мрежи, че снима в софийския Киноцентър, като пусна видео и снимки от работния процес, видя Lupa.bg.

Сериалът „Оптимисти“, чийто първи сезон се радваше на голям зрителски интерес в Русия, като филмът достигна висок рейтинг, бе награден с националния приз на руската киноакадемия „Златен орел“ за най-добър сериал за 2017 г. Историко-приключенският филм, режисиран от Алексей Попогребский, е посветен на съветските дипломати от 60-те години на миналия век. Снимките на продължението започнаха през септември и завършиха преди дни в софийския Киноцентър, научи още Lupa.bg. Във втория сезон освен Безруков, участваха и други популярни руски актьори като Елисавета Янковска и Елисавета Боярска.

Елисавета Боярска и Сергей Безруков заедно с други колеги от екипа са доволни от снимките в София


„Последен снимачен ден... в Ню Йорк... Нее... България... Софийския киноцентър... Работим!“, написа актьорът в инстаграм, като публикува и снимки от последните снимачни дни.


Актьорът е със шапка и костюм, характерни за 60-те години и се разхожда делово из Ню Йорк. Покрай него минават стари американски коли и таксита, характерни за онази епоха. Той пусна и обща снимка на част от актьорите и екипа.

Сюжетът на сериала се върти около група млади руснаци, които работят в информационно-аналитичното звено на съветското Министерство на външните работи. Те трябва да измислят нови подходи за взаимоотношенията между СССР и Запада в разгара на Студената война. Младите дипломати-разузнавачи се смятат за представители на т.на. златна младеж. За разлика от милиони съветски хора те неведнъж са пътували в чужбина и знаят как се живее на Запад. За тях политиката е сложна шахматна дъска, а техните колеги от Вашингтон и Лондон са достойни съперници, които трябва да бъдат финтирани красиво. Според филмовата критика макар и изпълнен с патриотизъм, сериалът не страда от излишна героизация на съветските дипломати и шпиони и представя по-скоро обективен, а не идеализиран образ на онова време. 


Вторият сезон на "Оптимисти" отвежда зрителите във времето на Карибската криза от 1962 г., когато отношенията между САЩ и СССР се изострят до краен предел и светът е на ръба на ядрена война. Създателите на сериала измислят интересен ход - вкарват в продължението на филма нов главен герой - звездата на съветското разузнаване - Дмитрий Нестеров (Сергей Безруков).


Пред телеканала „Россия-1“ Безруков разкри, че героят му работи като разузнавач под дипломатическо прикритие в съветското Министерство на външните работи. „Много страсти и лични преживявания очакват героя ми. Той е съветски човек и професионалист, който знае какво означават дълг и чест, служи на родината си не заради пари, а по убеждение. Но в същото време е влюбен в чужденка. А в онази епоха чужденците бяха смятани за врагове. Това, което му се налага да преживее като човек, е просто чудовищно. И точно в това се състои сложността на неговия образ и характер. Освен това той попада във водовъртежа на събития, шпионски страсти, които кипят по онова време – светът е на крачка от ядрена война... Така личната история на моя героя вече не е толкова лична, а се пресича с глобалните проблеми“, отбелязва Безруков. Той разкрива и че за пръв път в актьорската му кариера му се налага да говори на английски език.

Ню Йорк - не софийският Киноцентър


Сериалът „Оптимисти“ е продуциран от филмовата компания на известния режисьор и продуцент Валерий Тодоровский, който стои и зад касови филми като „Большой“, „Одеса“, „Стиляги“, „Географът си пропи глобуса“. Освен Тодоровский продуценти на серила за съветските дипломати и разузнавачи са и Дмитрий Давиденко и Антон Златополский. Очаква се вторият сезон на „Оптимисти“ да тръгне следващата година по канал „Русия“.


Любопитно е, че звездата от популярния и в България руски сериал „Бригада“ е снимал в софийския Киноцентър и преди 15 години, когато декорите на киностудиото са били използвани за снимките на филма „Майстора и Маргарита“. В него Безруков се превъплъщава в ролята на Христос. Самият актьор пусна монтирано видео с кадри от филма по знаменития роман на Михаил Булгаков и с кадри от сегашния Киноцентър и отбеляза, че в софийския Киноцентър е снимал сцените между Христос и Пилат Понтийски. Тогава били използвани декори, изобразяващи древния Йерусалим. "15 години, как времето лети", добави известният руски актьор.


Снимки и видео: Личен профил на
Сергей Безруков в инстаграм и фейсук