Сензация в Солун: ПАОК изхвърли Бенфика, Динамо Киев се справи с АЗ Алкмаар

Гент също си проправи път към следващия етап на Шампионската лига след победа над Рапид Виена

Спорт
07:54 - 16 Септември 2020
1820
Сензация в Солун: ПАОК изхвърли Бенфика, Динамо Киев се справи с АЗ Алкмаар

ПАОК отстрани португалския Бенфика от Шампионската лига, след като победи с 2:1 в мач от третия квалификационен кръг на турнира.

И трите попадения паднаха през втората част, като в 63-ата новото попълнение на „орлите“ Ян Вертонген си отбеляза автогол, а в 75-ата минута Андриа Живкович удвои. В добавеното време на двубоя Рафа Силва върна едно попадение за гостите, но за повече нямаше време.

Така за място в груповата фаза на Шампионската лига ПАОК ще спори с руския Краснодар, като сблъсъкът ще се играе в два мача.

Динамо (Киев) също се класира за плейофите в Шампионската лига, след като елиминира АЗ Алкмаар.

На Олимпийския стадион в украинската столица отборът на Мирча Луческу се наложи с 2:0 и чака победителя от двойката Гент - Рапид (Виена).

Срещата беше равностойна през първото полувреме, а гостите от Нидерландия на нколко пъти застрашиха вратата, пазена от Георгий Бущан.

Гент победи с 2:1 Рапид (Виена) и се класира за плейофите в Шампионската лига - последното стъпало преди груповата фаза.

Белгийският тим беше по-добър и поведе спокойно с попадения на Никлас Дорш и роман Яремчук (от дузпа), но в края на мача се отпусна и можеше да си изпати.

Австрийците намалиха чрез Юсуф Демир в третата минута на добавеното време, а след това пропуснаха "златна" възможност да изравнят и да се доберат до продължения.

Германецът Дорш откри резултата в 36-ата минута след прекрасно центриране на Свен Кумс и хубав удар с глава. Преди това обаче и австрийците можеха да поведат, но Томас Мург стреля покрай гредата.

В 56-ата минута Лео Граймъл фаулира в наказателното поле Гиорги Чакветадзе и реферът Андреас Екберг посочи бялата точка. Украинецът Яремчук превърна дузпата в гол и доближи Гент до следващия кръг.

В 93-ата минута 17-годишният Демир намали, а Рапид имаше време за още една атака. Защитата на Гент не внимаваше и остави виновника за дузпата Граймъл абсюлютно непокрит, но той прати топката в аут. Следващият съперник на Гент ще е Динамо (Киев).