Сергей Станишев: Очаквам театралността около оставката на Нинова да продължи

Новини
13:17 - 08 Юни 2019
3853
Сергей Станишев: Очаквам театралността около оставката на Нинова да продължи

Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, очаквам театралността с оставката на Корнелия Нинова да продължи и на конгреса с емоционални изказвания. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на днешния пленум на БСП на "Позитано" 20.

По отношение на избора на Петър Витанов за водач на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Станишев заяви, че това е продължение на поредица от политически и нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова.

По думите му той не е видял анализ, а по-скоро дейности, които са правени във връзка с кампанията, без истинска задълбоченост и отговор на въпросите, които вълнуват всички - защо социалистите отново са загубили евроизборите.

"Ако не се направи анализ, това означава замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в интерес на БСП", посочи Станишев.

Вътрешното разделение в партията също изиграло роля за загубата на социалистите на евроизборите. Не се постигнала и екипност по време на евровота, посочи Станишев.

"Важно е да се проведе дискусия за истинския анализ, направени ли са верните изводи и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, за да можем да спечелим местните избори", коментира Станишев. Според него всичко друго би било театър, но очаква да продължи и по време на конгреса.