Серхио Перес най-бърз в първата тренировка в Монако

Втората свободна тренировка по улиците на Княжеството е предвидена за 16:00 часа

Спорт
14:35 - 20 Май 2021
2335
Серхио Перес най-бърз в първата тренировка в Монако

Серхио Перес записа най-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Монако, пети кръг за сезон 2021 във Формула 1.

Пилотът на Ред Бул направи обиколка за 1:12.487 с меките сликове на Пирели в последните секунди на първия час за подготовка, като по този начин той завърши на 0.119 секунди пред Карлос Сайнц-младши. Пилотът на Ферари обаче постигна своя резултат със среднотвърдите смеси.

Те бяха използвани и от съотборникът на Перес – Макс Верстапен, който бе с 0.161 секунди по-бавен от мексиканеца. Четвърти, но с меките гуми се нареди Пиер Гасли, като пасивът на пилота на Алфа Таури бе 0.442 секунди, докато петицата с изоставане от 0.508 затвори водачът в генералното класиране в световния шампионат Люис Хамилтън. Британският състезател на Мерцедес записа своето постижение със среднотвърдите сликове.

В хода на първия час за подготовка само двамата испанци – Фернандо Алонсо и Сайнц успяха да ударят стената, но и двамата се разминаха с големи поражения и успяха да продължат своето участие в тренировката. Същият късмет нямаше съотборникът на Сайнц – Шарл Леклер, който прекрати своето участие след направени едва четири тура заради терминален проблем в скоростната кутия на неговия SF21.

Втората свободна тренировка по улиците на Княжеството е предвидена за 16:00 часа българско време.