Сериен изнасилвач отвлече 12-годишно момиче

500 полицаи с дронове, кучета и хеликоптери търсят девойката край Ниш

Новини
09:26 - 28 Декември 2019
3574
Сериен изнасилвач отвлече 12-годишно момиче

В Сърбия издирват 12-годишно момиче, което изчезна от дома си в източното сръбско село Суви Дол, близо до Ниш, предаде БНТ. В мащабната операция участват около 500 полицаи.

Смята се, че изчезналата Моника Кариманович е отвлечена. Заподозрян за похищението е бившият затворник Нинослав Йованович, осъден заради опит за изнасилване на младо момиче.

Освен най-опитните служители на полицията, жандармерията и граничната полиция, в операцията участват частни охранители, ловци и обикновени граждани. Използват се хеликоптер, дрон, термични камери и кучета следотърсачи. Претърсва се гориста местност, където са видени момичето и мъжът. Полицията смята, че има достатъчно данни, които уличават Йованович за похищението.

"Имаме ясни доказателства, че Йованович е откраднал кола. В нея са открити негови отпечатъци от пръсти и улики, които доказват, че Моника е била с него. Беше потвърден престоят им в една къща, вероятно са преспали и са се хранили в нея. Намерихме също раничката на Моника. Двама свидетели потвърдиха, че Йованович е бил в колата с момичето. Въз основа на тези доказателства смятаме, че Моника е жива." - коментира Владимир Ребич, директор на полицията.

Момичето изчезна миналия петък. Заподозреният Йованович е излязъл преди година от затвора, където е излежавал присъда за изнасилване - също на 12-годишно момиче. След това е арестуван за тормоз на жени в социалните мрежи.