Серия А може да завърши есента

В Калчото все още трябва да се изиграят 12 кръга до приключването на кампанията, а за осем от 20-те клуба тези срещи са дори 13 на брой

Спорт
17:23 - 16 Март 2020
3360
Серия А може да завърши есента

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че продължаването на настоящия сезон 2019/20 може да се засече с началото на следващия през есента на тази година.

Пред радио "1 Рай" Гравина посочи, че все още е твърде рано да се даде подобна прогноза, но се обсъждат различни варианти, а малко повече яснота ще има след вторник, когато е инициираната от УЕФА видеоконферентна среща с представители на всички 55 федерации на Стария континент заради пандемията от коронавируса COVID-19, която спря за неопределен период футболния живот в цяла Европа.

На 10 март Италианската футболна федерация проведе среща, на която бе обсъждано възможното изиграване на плейофи за излъчване на шампиона в Серия "А" и изпадащите, както и сезонът да бъде обявен за нулев.

В Калчото все още трябва да се изиграят 12 кръга до приключването на кампанията, а за осем от 20-те клуба тези срещи са дори 13 на брой.

"Ако не успеем да завършим сезона в срок, ще трябва да потърсим някакво друго решение. Към момента не изключваме варианта настоящият сезон да продължи и през следващия. Знам, че има голямо любопитство от страна на медиите и феновете, но сега никой не е в състояние да каже какво ще ни предложи бъдещето", каза Гравина.

Президентът на Италианската футболна федерация добави, че ще подкрепи предложение за отлагане на Евро 2020, което трябва да стартира на 12 юни в Рим и да продължи до 12 юли с финала в Лондон.

"Отлагането на европейския шампионат е пътят, който следваме. Утре ще поискаме от УЕФА и всичко останали федерации да следват път, който да защити здравето на футболистите и феновете по целия свят", добави Гравина