Серия "А" може да продължи до октовмври, сезонът се доиграва без ВАР

Съдиите се безпокоят дали ще могат да видят отново семействата си, трябва да мислим първо за здравето, заяви Марчело Ники

Спорт
16:55 - 06 Април 2020
1617
Серия "А" може да продължи до октовмври, сезонът се доиграва без ВАР

Президентът на футболната федерация в Италия Габриеле Гравина обяви, че има възможност сезонът в Серия "А" да продължи чак до октомври. Босът допълни, че желание футболът да се поднови максимално бързо, но заради коронавируса, който засегна Апенините най-силно, това може да се окаже невъзможно.

"Единственият правилен начин на действие в тази сериозна извънредна ситуация е да завършим сезон 2019/20 до края на тази година по какъвто и да е начин. Работим над няколко хипотези, за да се справим със ситуацията по най-добрия възможен начин", сподели Гравина.

"Има шанс сезонът да бъде подновен на 17 май, но подчертавам, че това е само възможност и нищо не е сигурно. По същия начин е възможно и сезонът да завърши през септември или октомври. Така ще се постараем да не компрометираме нито този, нито следващия сезон", добави шефът на италианския футбол.

Мачовете от италианското първенство може да се проведат без системата ВАР, ако сезонът Серия А бъде подновен през лятото след пандемията от коронавирус. Това заяви председателят на Асоциацията на италианските футболни съдии Марчело Ники.

"Вероятно ще бъдем принудени да предприемем тази мярка. ВАР се монтира във фургони, в тесни пространства, където операторите стоят близо един до друг и е невъзможно да се пази дистанция. Това може да се окаже проблем, но се надявам да не стигне дотам", коментира Марчело Ники пред Rai2.

"Ако утре се поднови първенството, няма да може да реагираме и да бъдем на линия. Съдиите се безпокоят дали ще могат да видят отново семействата си. Трябва да мислим първо за здравето", каза още Ники.