Сертов спасил от арест заместник на Сидеров

Атакист №2 Антон Сираков замалко да се озове в килия заради изнудване на Владо Кузов, шефът на родното ФБР провалил операцията

Нещо за четене
14:13 - 24 Януари 2019
2908
Сертов спасил от арест заместник на Сидеров

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е сторил голяма добрина на Волен Сидеров и неговата партия „Атака“. През декември 2008 година като шеф на родното ФБР Сертов спестил супер резил на набиращата сила политическа сила, като предотвратил арест на тогавашния заместник на Волен – Антон Сираков.

 

Бивш депутат на Волен Сидеров разкри ексклузивно пред LUPA детайли около заметената под килима издънка. „Историята е повече от скандална. Главни герои в нея са основателят на партия „Нова Зора“ и бивш зам.-председател на „Атака“ - адв. Антон Сираков, натиреният от партията по обвинения за педофилия Владо Кузов и самият Петко Сертов“, обясни очевидецът на далаверката.

По думите му патакламата, която спокойно можела да изпрати формацията на Сидеров предсрочно на бунището на историята, се разиграла малко преди конгреса на 21 декември 2008 г. за избор на нов председател на „Атака“. Сираков, който по онова време се явявал и адвокат на Владо Кузов, му поискал 10 000 лева извън договорката им, за да се задейства като негов защитник по делото за хомосексуален контакт с малолетен. Това поне обяснил певецът-депутат пред ДАНС, където подал сигнал срещу Сираков за изнудване.

Акцията вече била насрочена, Кузов бил овъртян в микрофони и в джоба му се подрусвали белязани банкноти на стойност 10 хил. лева, които да отидат в ръцете на атакист №2 при уговорена среща за предаване на рушвета в софийско кафене. До истинския екшън обаче така и не се стигнало, тъй като Сертов лично позвънил в „Атака“ и предупредил, че Тони Сираков не трябва да ходи на спявката с Кузов, защото ще попадне в капан, който ще коства много. Смята се, че шефът на ДАНС осуетил резила след телефонен разговор лично с Волен Сидеров.

„Най-вероятно така е станало, тъй като едва ли подобна информация контраразузнавач №1 може сподели друг, освен с лидера на формацията. По темата обаче в „Атака” мълчат като партизани на разпит”, призна източникът на LUPA. Резултатът е ясен - капанът с „окабеления“ Кузов щракна напразно и националистите се разминаха с поредния загробващ скандал. Дни по-късно в НДК се провел поредният конгрес на партията, на който трябвало да избират нов лидер. Тогава кюстендилецът Антон Сираков въобще не бил допуснат до залата, като охраната имала нарочна заповед атакистът, до момента заместник на Сидеров, да бъде държан далеч от спявката.

На форума Волен очаквано запазил лидерския си пост, а на мястото на Сираков като зам.-шеф се настанил най-довереният му човек – русчуклията Десислав Чуколов. Два месеца по-късно пък – през февруари 2009 г., Върховният касационен съд отмени 3-годишната присъда и оправда Владо Кузов за любовните му приключения с малолетния циганин Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г., когато момчето било на едва 13 години.

По непотвърдена информация зад решението на Петко Сертов да спаси Антон Сираков от публичен арест стоял съветникът му в ДАНС Алексей Петров. Потвърждение за това дойде три години след успешното потулване на изнудването. През февруари 2011 година Сираков, като лидер на партия „Нова Зора“, издигна кандидатурата на Алексей Петров за президент. Запознати разтълкуваха това като жест на благодарност за стореното през студения декември 2008 година.