Сервират детското меню от MasterChef в ресторант

През ключалката
11:45 - 28 Септември 2020
673
Сервират детското меню от MasterChef в ресторант

Тази неделя, 27 септември, хоби готвачите в MasterChef бяха изправени пред едни от най-трудните си задачи и решения до момента. След почти грандиозен провал като капитан в отборната битка Неда Соколовска не се представи блестящо и в първия етап на елиминациите.

Режисьорката трябваше да с мобилизира физически и психически и да се справи с конкуренцията на шестимата хоби-готвачи, които бяха част от топ 16 и вече напуснаха MasterChef. Неда успя да се справи с напрежението и запази мястото си във финалния топ 10 на хоби-готвачите като изненада журито с чиния, за създаване на която използва най-много и различни техники.

Chef Роу, Chef Токев и Chef Михалчев оцениха най-високо нейната перуанска кауса със скариди и сос от камбуча и макадамия и върнаха Неда в надпреварата за 100 000лв. Отборната битка донесе „историческа победа“ за здравословното меню на ръководения от Ивайло червен отбор. Истински успех сред децата, които дегустираха в студиото, пожъна крем супата от праз с картофи, тиквички и естрагон на Файчето, която той приготвя за трите си деца, кюфтетата по цариградски с пюре от целина и пюре от пащърнак и морков и десерта – плодова салата с дюли и крем англез.

Ивайло и останалите съотборници на Файчето, както и членовете на журито, до последно не вярваха, че неговата супа ще се хареса на децата, но му гласуваха доверие и той не ги подведе. Размазващата победа със 7 гласа донесе не само успех в битката, но и уникална награда за червения отбор и за MasterChef България.

Изготвеното от Ивайло, Добата, Митко, Файчето и Петя тристепенно детско предложение ще бъде включено в менюто на топ ресторант у нас.

„Да създадем меню, което да бъде вкарано в професионална кухня, е привилегия за всеки един от нас“ – коментира Файчето от екипа на победителите.