Северноирландец пише история срещу България

Спорт
11:30 - 31 Март 2021
3125
Северноирландец пише история срещу България

Капитанът на Северна Ирландия - Стивън Дейвис, изравни рекорд на легендарния вратар на Англия Питър Шилтън. Халфът на шотландския Рейнджърс има възможност да изпревари постижението на стража от 125 мача с националната фланелка за отбор от Великобритания.

Шилтън до момента има 125, колкото са и мачовете на Дейвис, който тази вечер ще има възможност да влезе в историята на британския футбол.

За тези 125 срещи до момента с екипа на Северна Ирландия Дейвис е отбелязал 12 гола.

Любопитното е, че халфът записа това постижение в двубоя с Италия (0:2) на 25 март, когато стартира кампанията в нашата група С за Световното първенство в Катар през 2022 година. Именно срещу адзурите Шилтън изигра и своя последен мач, по време на Мондиала на Апенините през 1990-та, с който достигна до кота 125, но през далечната 1990 година.

36-годишният Дейвис, който тази вечер ще изведе северноирландците срещу избраниците на Ясен Петров, беше поздравен от Питър Шилтън.

"Пожелавам му да подобри постижението ми и да класира Северна Ирландия на Мондиала в Катар. Мачовете, които Стивън изигра с фланелката на своя национален отбор са изключителен рекорд. Да се състезаваш в над 100 мача на такова ниво е нещо забележително", заяви Шилтън.