Севилското дерби - без победител

Бетис и Севиля завършиха 1:1 и с намалени състави

Спорт
11:33 - 07 Ноември 2022
1620
Севилското дерби - без победител

Бетис, който на два пъти победи Лудогорец в груповата фаза на турнира Лига Европа, направи грешна стъпка в испанското футболно първенство и завърши 1:1 със Севиля в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. В дербито на Севиля имаше грозни изпълнения и три червени картона. Бетис завърши мача с 9 души, а Севиля с 10.

В крайна сметка двата отбора си размениха по един гол и прибавиха по точка към активите си. Хесус Навас си вкара автогол и домакините поведоха в края на първата част. Неманя Гудел донесе точката на Севиля в 82-рата минута със страхотен гол. Можеше да се стигне и до пълен обрат в резултата, но в заключителните минути Клаудио Браво направи ключови спасявания.

След ремито Бетис е 4-и във временното класиране с актив от 24 точки, докато Севиля е 17-и с 11.

Първата възможност в сблъсъка се откри пред Бетис в 8-ата минута. Борха Иглесиас засече подаване от пряк свободен удар, но прати топката в гредата.

В 37-ата минута Гонсало Монтиел извърши нарушение за червен картон. Ситуацията дълго време беше гледана със системата ВАР и в крайна сметка футболистът на Севиля беше изгонен.

В последната редовна минута от първото полувреме Хесус Навас отклони топката в собствената си мрежа и Бетис поведе с 1:0.

В дългото добавено времена първата част Набил Фекир също извърши много касапско нарушение, с което си заслужи червения картон и численото равенство на терена беше възстановено.

В началото на втората част Иглеасиас получи директен червен картон, след като изпусна нервите си. Така Бетис трябваше да доиграе мачът с девет души.

Постепенно умората си каза думата и Севиля успя да се възползва от численото си превъзходство. Домакините удържаха натиска на съперника, но в 82-рата минута миг брилянтност на Неманя Гудел възстанови равенството. Със страхотен удар от средна дистанция той закова топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Клаудио Браво.