Севиля подчини 10 от Бетис в андалусийското дерби

Валенсия оцеля с два гола в продължението в мача срещу Атлетико Мадрид

Спорт
11:48 - 08 Ноември 2021
1448
Севиля подчини 10 от Бетис в андалусийското дерби

Севиля спечели дербито на Андалусия срещу Бетис. Срещата от 13-ия кръг на Примера дивисион завърши при резултат 2:0 за гостите. Маркос Акуня бе точен за тима на Хулен Лопетеги, а Ектор Бейерин си отбеляза автогол.

Бетис пък игра едно полувреме с човек по-малко, след като Гуидо Родригес бе изгонен за втори жълт картон малко преди края на първата част.

Бетис започна по-добре мача и в 36-ата минута стигна до гол. Попадението обаче бе отменено заради засада. В 45-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Гуидо Родригес си изкара втори жълт картон и бе пратен под душовете.

В 55-ата минута Севиля се възползва от численото си предимство и поведе в срещата. Маркос Акуня получи добро подаване и с удар от средно разстояние не остави никакви шансове на стража на съперника.

Гостите стигнаха до втори гол в 81-ата минута. След центриране в наказателното поле Ектор Бейерин опита да изчисти, но прати топката в собствената си мрежа. До края на срещата липсваха повече интересни положения и в крайна сметка гостите се поздравиха с успеха.

След победата си Севиля заема трето място в класирането с 27 точки, колкото има и вторият Реал Мадрид. Бетис пък са пети с 21.

С два гола в продължението Валенсия стигна до точката като домакин на шампиона на Испания Атлетико Мадрид след страхотен мач от 13-ия кръг в Ла Лига, завършил 3:3. По този начин "дюшекчиите" пропуснаха да излязат на второ място във временното класиране в Испания и останаха четвърти.

Двубоят на „Местая“ започна спокойно, като двата отбора не успяваха да създават опасни положения пред противниковата врата.

В 35-ата минута Анхел Корея пусна подаване към връхлитащия пред вратата на „прилепите“ Луис Суарес. Уругваецът стреля по земя, топката рикошира в дясната греда и влетя в мрежата – 1:0.

Две минути след началото на втората част Корея центрира добре към Антоан Гризман, но ударът на французина с глава мина над напречната греда.

В 51-ата минута резултатът бе изравнен след като Стефан Савич прати топката в собствената си врата след остро центриране на Гонсало Гедеш. Това, обаче, не разколеба хората на Чоло Симеоне и те продължиха да търсят гола.

Седем минути по-късно Гризман проби през няколко футболисти на домакините и с удар в горния ляв ъгъл на вратата на Яспер Силесен върна аванса на своя тим.

В 62-ата минута Шиме Върсалко отново прати топката в мрежата на „прилепите“. Съдията Сесар Сото Градо обаче даде сигнал, че е имало игра с ръка и попадението не бе зачетено. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, обаче, се разбра, че играта е била чиста и реферът промени решението си, признавайки гола на „дюшекчиите“.

Само две минути по-късно Валенсия имаше шанс да се върне в мача, но Даниел Вас нацели напречната греда след удар от границата на наказателното поле.

Бързите голове на Атлетико като че ли разколебаха Валенсия и до края на редовното време хората на Пепе Бордалас не успяваха да застрашат сериозно вратата на Ян Облак.

Това, обаче, се промени коренно в продължението на мача. В 92-ата минута Уго Дуро достигна до прекрасно центриране на Хосе Гая. Той овладя топката и с второто си докосване прати топката в мрежата на гостите и така даде надежда на феновете по трибуните на „Местая“.

Този гол даде импулс на „прилепите“ и те се хвърлиха ва банк в атака. Така се стигна до 6-ата минута на добавеното време, когато драмата стана пълна. След пряк свободен удар Гедеш центрира прекрасно в наказателното поле, където отново Дуро успя да се измъкне от защитата на гостите и порази вратата в мрежата на Облак – 3:3.

След инфарктния мач Атлетико остава на четвъртото място във временното класиране на Ла Лига с 23 точки, пропускайки да излезе втори в таблицата. Хората на Пепе Бордалас, от своя страна, са 10-и със 17 точки на сметката си до момента.

Останалите резултати от неделните мачове в Испания:

Виляреал - Хетафе 1:0

Майорка - Елче 2:2

Осасуна - Реал Сосиедад 0:2