Сезгин Мехмед е новият лидер на младежкото ДПС

Новата генерация на движението избра председател на онлайн конференция

Новини
16:53 - 21 Ноември 2020
2366
Сезгин Мехмед е новият лидер на младежкото ДПС

Сезгин Мехмед е новият председател на младежкото ДПС. Той бе избран на онлайн конференция под мотото "Младежкото ДПС - бъдещето днес". По-рано днес приветствия към форума оправи досегашния председател на младежката организация на движението Илхан Кючюк.

На успешно проведената Осма Национална конференция на #МладежкоДПС Сезгин Мехмед бе избран за председател на организацията, написа новата генерация на движението във фейсбук.
 
По-рано днес приветствия към форума оправиха досегашния председател на младежката организация на ДПС Илхан Кючюк и лидерът Мустафа Карадайъ.

"За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза", заяви по-рано вече бившият лидер -евродепутатът Илхан Кючюк, който бе на водаческия пост от 8 години.

Електронният форум, който през лятото беше отложен заради коронавируса, събра 350 делегати от 357 имащи право да участват.

"Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в това изпитание - пандемията", заяви Кючюк, който евродепутат от групата на либералите в ЕП е начело на младежката организация вече 8 години.

"Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг", подчерта той.

"Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори", заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите.

"Именно уникалният политически модел у нас може да допринесе за развитието на Западните Балкани", акцентира Кючюк.

Той изтъкна, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват. 

Кючюк посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС.

"Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност?", припомни Илхан Кючюк и зададе риторичния въпрос: "Колко от тях имат късмета да се учат лично от такъв учител?".

"Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС", изтъкна още Кючюк. 

"Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това - да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм", каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

"17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето", завърши речта си на дигиталната конференция лидерът на младежката организация.