Сезонът в Италия приключва днес?

Необходимо е да се справим с проблема от спортна гледна точка, заяви Дамиано Томази

Спорт
15:57 - 30 Март 2020
2866
Сезонът в Италия приключва днес?

Президентът на Италианската асоциация на професионалните футболисти - Дамиано Томази, коментира възможността за приключване на сезона. Босът призна, че ще се проведе конферентен разговор, на който е възможно да се вземе решение за прекратяване на кампанията. Първоначално тя бе спряна до 3-ти април, но спортният министър, Винченцо Спадафора, обяви, че паузата ще се удължи с месец.

"След като чухме изявлението на министъра, си мисля, че сезонът може и да приключи тук. Необходимо е да се справим с проблема за прекратяване на сезона от спортна гледна точка", заяви Томази.

"Ние сме на разположение да си свършим работата, но първо трябва да сме наясно дали ще играем или не. Приоритет сега е здравето. Чух, че някои отбори искат да играят, но следваме протокола на медицинската федерация. Моментът е труден. Въпросът с финансовата устойчивост също е на дневен ред. Искаме да запазим икономическия баланс", добави босът.

"Относно темата с намаляването на заплатите, нашето желание е да обединим всички клубове около едно общо решение по въпроса. Все пак, ако няма спорове между клубове и играчи, не се налага да се намесваме. Ако са намерили консенсус помежду си, това е добре", заяви Томази.