Шакил Пинас: Избрах Лудогорец пред ЦСКА

Идвам в най-големия клуб в България, твърди новото попълнение на разградчани

Спорт
11:27 - 01 Юли 2021
1418
Шакил Пинас: Избрах Лудогорец пред ЦСКА

Лудогорец представи последното си ново попълнение Шакил Пинас, който преди два дни подписа договор с клуба. Защитникът призна, че е осъществил първи контакт с Лудогорец преди година и половина. Той ще играе с номер 6 при шампионите.

„Радвам се изключително много, че съм тук. Всичко започна преди година и половина, когато за първи път имахме контакт с Лудогорец. Тогава дойде първата оферта към мен. В този момент обаче откупуването ми от бившия ми клуб бе трудно. След изтичането на договора имаше ново обаждане от Лудогорец и съм щастлив, че в крайна сметка дойдох тук. Да, имал съм и разговори с ЦСКА. Както споменах обаче Лудогорец много по-рано ме потърси. Разговарях с Алан Пардю, тъй като се познаваме от престоя му в Нидерландия. Бях длъжен да се отнеса с уважение към него, тъй като се познаваме добре. Лудогорец обаче е най-големия клуб и желанието ми бе да дойда и да играя в Лудогорец“, каза Пинас.

„Знам какви са амбициите на Лудогорец. Искам да постигна успехи с клуба. Искам да играя в Европейските клубни турнири с този отбор. Няколко пъти говорих с Серджио Падт и Елвис Ману, а преди това знам, че тук са играли Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки, но с тях не съм говорил, тъй като исках всичко да е официално преди да говоря с тях“, призна бранителят.

„Като защитник за мен е най-важно е да запазим нулата отзад. Като водещ отбор трябва да успяваме да изнасяме топката по добър начин, за да дадем един добър старт на атаките. Когато играя като ляв бранител съм доста активен и обичам да се включвам в атаката и да помагам на крилото“, каза още Пинас.