Шакира и синовете ѝ не харесали „Барби“ - подривал мъжествеността

Поп културата се опитва да овласти жените, но не трябва да е за сметка на мъжете, смята певицата

Култура
16:10 - 02 Април 2024
1972
Шакира и синовете ѝ не харесали „Барби“ - подривал мъжествеността

Хитовият филм "Барби" на Грета Геруиг от миналото лято се радваше на огромен интерес и получи няколко от важните награди през настоящия награден сезон, но изглежда, че не всеки е фен на посланието от лентата с Марго Роби и Раян Гослинг.

Колумбийската звезда Шакира реши смело да заяви какво точно мисли за филма от гледната точка на майка на две момчета.

„Синовете ми въобще не го харесаха, направо го намразиха. Те се почувстваха много потиснати като момчета и мъже. Аз съм съгласна с тях, до известна степен. Отглеждам две момчета, искам и те да се чувстват силни като същевременно уважават жените. Харесвам поп културата, която се опитва да овласти жените, но не трябва да е за сметка на мъжете“, обясни Шакира.

Шакира изясни коментара си, добавяйки: „Вярвам в това да дадем на жените всички инструменти и доверието, че можем да направим всичко, без да губим своята същност, без да губим нашата женственост. Мисля, че мъжете имат едно, а жените друго предназначение в обществото. Ние се допълваме взаимно и това не трябва да се губи".

Въпреки не особено позитивната оценка на Шакира, "Барби" беше истински касов хит. Той влезе в историята като първият филм с приходи от над 1 милиард долара, режисиран единствено от жена. Освен това получи осем номинации за Оскар, но спечели само най-добра оригинална песен.