Шампионът Наполи на колене в Торино, Лацио продължава с възхода си

Спорт
19:12 - 07 Януари 2024
1541
Шампионът Наполи на колене в Торино, Лацио продължава с възхода си

Шампионът на Италия Наполи допусна тежко поражение при гостуването си на Торино от 19-ия кръг на Серия А. Така партенопеите паднаха до деветото място във временното класиране с 28 точки, докато „биковете“ са десети само с една по-малко.

Първото полувреме бе равностойно, а в края му Торино излезе напред в резултата. В 43-ата минута Дуван Сапата демонстрира отличен поглед върху играта и намери Арналдо Санабриа, който стреля хладнокръвно в долния ляв ъгъл за 1:0.

Наполи остана с човек по-малко в 50-ата минута, когато Паскуале Мацоки получи директен червен картон. Мацоки, който бе привлечен от Салернитана, дебютира за шампионите, появявайки се на терена само четири минути по-рано, в началото на второто полувреме.

Торино се възползва от численото си превъзходство и в 52-рата минута реализира второ попадение. Сапата се отчете с втора асистенция, намирайки Никола Влашич, който с безпощаден удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Пиерлуиджи Голини – 2:0.

В 66-ата минута интригата в срещата приключи с трето попадение за „биковете“. Валентино Лазаро центрира от ъглов удар, а във въздуха най-съобразителен бе Алесандро Бонджорно, който с глава прави топката в горния ляв ъгъл, оформяйки крайното 3:0 за Торино.

Лацио постигна ценен успех с 2:1 като гост на Удинезе в друг двубой от кръга и по този начин излезе на 6-ото място във временното класиране с 30 точки.

Успехът за „орлите“ дойде след голове на Лука Пелегрини и Матиас Весино, докато за Удинезе, който е 16-и със 17 точки, вкара Уолъс.