Шанс за бездомните - "Ще те обичам - само ме вземи"

Четири животинки вече намериха своя дом

Новини
22:33 - 19 Септември 2020
3266
Шанс за бездомните - "Ще те обичам - само ме вземи"

След 3 години прекъсване в Бургас се проведе осиновителната кампания за бездомни кучета „Ще те обичам - само ме вземи". Десет обитатели на общинския приют днес имаха възможност да се срещнат със своите осиновители. Инициативата е на Община Бургас и сдружение „Спаси приятел", съобщава Нова тв.

Десет питомци от общинския приют за бездомни кучета в Бургас днес получиха ласки, лакомства, човешка топлина - за първи път, след като преди това са били изхвърлени от стопаните си на улицата.

„В общинския приют се намират в момента над 100 животни, които са безстопанствени. Общината се грижи за тях, има доброволци, които ги разхождат, но е много важно тези животни  да намерят дом”, каза Весна Балтина – зам.-кмет на Община Бургас.

След 3 години прекъсване, инициативата за осиновяване на четириноги „Ще те обичам - само ме вземи" отново събра десетки бургазлии. Част от тях видяха топлината в очите на животните и сърцата им се отвориха. „Буквално като минах оттук я видях и си я харесах от първи поглед. И така реших да си я взема”, казва Иван Йовков.

Тенчо Петков  вече е осиновявал куче от приют. Днес за втори път осигури дом и обич за четириногия Чоки. „Имат благодарност, която не знам дали е заради това, че са измъкнати от тази среда. Просто връзката е уникална след това”, казва той.

Обяснява, че за него няма никакво значение, че новият му приятел не е породист, нито пък има родословно дърво. „С нищо не са по-различни. Просто те са си едни добри същества в повечето случаи. Лоши кучета няма, има лоши стопани”, казва той.

И за да не попадат за пореден път при лоши стопани от сдружение „Спаси приятел” внимателно разговарят с всеки потенциален осиновител. „Важно е да усетим в тези разговори това, колко са отговорни хората и дали са готови наистина да отворят сърцата и домовете си за тези животни, които искат и един период на адаптация разбира се”, коментира Дария Хулка.