Шанс за втора поредна световна титла за Верстапен

Спорт
08:09 - 02 Октомври 2022
1924
Шанс за втора поредна световна титла за Верстапен

Гран При на Сингапур предоставя първата възможност Макс Верстапен да си гарантира втората поредна световна титла във Формула 1. За целта нидерландецът ще трябва задължително да спечели на „Марина Бей“ по-късно днес, а след квалификацията вчера това изглежда доста трудно.

Пилотът на Ред Бул ще потегли едва осми на писта, на която изпреварванията са много трудни и ще се надява да повтори каранията си от Унгария и Белгия, където спечели, въпреки че стартира съответно 10-ти и 14-ти. Този път обаче неговата задача ще е още по-сложна, тъй като на „Марина Бей“ маневрите стават доста по-трудно отколкото на „Хунгароринг“, а за „Спа“ да не говорим.

Още по-лошата новина за Верстапен е, че неговите най-близки преследвачи в генералното класиране Шарл Леклер и Серхио Перес ще стартират от първата редица по-късно днес, като монегаскът ще бъде на полпозишъна. На втората редица ще се наредят Люис Хамилтън и Карлос Сайнц, а на третата Фернандо Алонсо и Ландо Норис. Компания на Верстапен не четвъртия ред ще прави бившият му съотборник Пиер Гасли, а точно зад двамата ще потеглят Кевин Магнусен и Юки Цунода, които ще допълнят топ 10 на стартовата решетка.

Според синоптиците шансът да вали в хода на надпреварата на „Марина Бей“ е около 60%, а ако това се случи, то състезанието ще бъде много непредвидимо. Самата надпревара за Гран При на Сингапур, 17-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, стартира в 15:00 часа българско време.