Шанс за Юнайтед: Без Магуайър срещу Ливърпул

Атлетико Мадрид отхвърли офертата на Червените дяволи за Феликс

Спорт
14:19 - 18 Август 2022
2470
Шанс за Юнайтед: Без Магуайър срещу Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг сериозно обмисля възможността да остави капитана Хари Магуайър на пейката за дербито срещу Ливърпул в понеделник.

Има голяма вероятният в центъра на защитата в двубоя срещу мърсисайдци да стартират Рафаел Варан и новото попълнение Лисандро Мартинес.

Магуайър започна и в двата мача от началото на новия сезон, в които Юнайтед допусна общо шест гола. В отбраната на „червените дяволи“ се отваряха големи празнини, като очевидно синхронът между Магуайър и Мартинес, от една страна, и Магуайър и Далот, от друга страна, не беше на ниво.

Според споменатото издание играчите на Манчестър Юнайтед се опасяват, че подходът на Тен Хаг не отговаря на тяхното моментно състояние и те предпочитат нидерландецът да заложи на по-прагматична схема в мача с Ливърпул, за да не се случи нещо подобно на предишните две дербита за първенството, в които „червените дяволи“ загубиха с общ резултат 0:9.

В същото време Манчестър Юнайтед е отправил изключителна оферта за Жоао Феликс, но тя е била отклонена от неговия клуб Атлетико Мадрид,.

Според “Ас” става дума за 130 млн. евро, а според "Марка" - за 135 млн. Испанците са били категорични, че няма да приемат никакво предложение и единственият шанс на “червените дяволи” е да активират откупната клауза на нападателя, която е 350 млн.