Шарл Льоклер най-добър в последната свободна тренировка на "Спа"

Пилотите на Мерцедес отново не успяха да се справят с темпото на водещото дуо на Ферари

Спорт
15:23 - 31 Август 2019
1942
Шарл Льоклер най-добър в последната свободна тренировка на "Спа"

Двамата пилоти на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел бяха най-бързи и в третата свободна тренировка на пистата в Белгия "Спа", по подобие на двете от петъчния ден. С най-бързо време завърши пилотът от Монако с време от 1:44:206. Неговият съотборник, Себастиан Фетел, който беше най-бърз в първата тренировка и втори най-бърз във втората, завърши отново като първи подгласник, с време от 1:44:657.

Пилотите на Мерцедес отново не успяха да се справят с темпото на водещото дуо на Ферари, въпреки че Валтери Ботас завърши само на около 50 хилядни от времето на Фетел на третото място. Неговият съотборник и водач в генералното класиране Люис Хамилтън остана едва 7-ми обаче, като британецът изостана на цяла секунда и 3 десети от времето на Льоклер.

Макс Ферстаепен продължи с неубедителните представяния в Белгия, завършвайки на 5-то място на малко над секунда изостване от първия. За сметка на това с много силен резултат се отчете бивпият състезател на Ред Бул Даниел Рикиардо, който закара своето Рено до 4-то място на по-малко от 8 десети дистанция.

Квалификацията за утрешното състезание започва в 16 часа.