Шеф в транспорта: Билетът да струва 2,40?! Абсурд и измишльотина!

Общество
11:55 - 22 Ноември 2019
6141
Шеф в транспорта: Билетът да струва 2,40?! Абсурд и измишльотина!

Слухове за ново поскъпване на билетчето за градския транспорт накара хиляди да настръхнат в социалните мрежи. Шокиращите твърдения, че талончето от 1,60 лв. може да достигне 2,40 до такава степен нагнетиха напрежение, че тръгнаха дори и заплахи за предстоящи протести, ако това наистина се случи.

Пред Lupa.bg зам.-шефът на „Електротранспорт” Иво Василев това изобщо не отговаря на истината и са свободни интерпретации на различни сайтове и неправителствени организации.

„Такова нещо изобщо няма, лично аз не съм чул дори за такова намерение от страна на Столична община. Може всякакви сайтове и неправителствени организации да си говорят каквото искат, но това е пълен абсурд”, отсече транспортният шеф.  

Той се аргументира, като припомни, че току що са се сформирали нов Общински съвет, нови комисии, влезли са нови съветници  в СОС и логично никой не би се захванал веднага да дава идеи за повишаване на цената на билетчето.  

„Нали разбирате колко е нелепо първото, с което да се захванат да е по-висока цена на билетите?”, попита риторично Иво Василев.

В същото време в социалните мрежи коментарите по темата валят като из ведро. Според повечето потребители, ако билетът скочи още, градският транспорт буквално ще се напълни с гратисчии, които не могат да си позволят да си купуват по 2 или 3 билета на ден.

„Цената на билета и сега е безобразна, какво остава ако надскочи 2 лева?!, гневни са пътниците. Хората са убедени, че тогава трафикът с коли по булевардите ще стане още по-страшен, защото за всички семейства ще е по-рентабилно да пътуват с кола, отколкото всеки да дава по 10-ина лева на ден, за да отидат на работа.