Шефът Гонзо: Не приемам бунтове и безредици

Треньорът носи отговорността си, но и играчите носят своята, заяви Иванов след уволнението на Кръстаич

Спорт
13:42 - 26 Октомври 2023
1958
Шефът Гонзо: Не приемам бунтове и безредици

"Очакванията към новия селекционер са да стабилизира отбора, да продължим линията с млади футболисти. Надявам се да има резултати. Смятам, че имаме по-добри играчи, отколкото показват резултатите", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов след провелия се днес Изпълком, на който бе взето решението, че Младен Кръстаич повече няма да бъде селекционер на България.

Гонзо призна, че новият треньор, който ще поеме националите, ще бъде българин. Той коментира и недоволството към БФС.

"Аз съм работил с двама треньори - Ясен Петров и Младен Кръстаич. Те са имали свобода на избор на състав, на стратегия. Ние само помагаме и осигуряваме среда, за да се развива отборът по правилния начин. Селекционерът винаги е имал избор.

Не вярвам треньор да се съгласи да поеме този пост, ако друг му казва кой да играе. Кръстаич беше чужденец, на когото разчитахме да ни класира на Европейско първенство. В първите мачове се представихме добре и те дадоха надежда, че нещо се случва. Може би самите футболисти не бяха готови за изискванията, които искахме.

Видяха се много млади играчи, постави се една основа и играчи, които селекционерът може да избира.

Ние не можем да мислим да назначаваме чужденец треньор, тъй като един такъв тъкмо се е провалил. Затова сме се спрели на българин. Българинът познава по-добре играчите, атмосферата. Треньорът носи своята отговорност, но и играчите носят. Ние като ръководство трябва да преценяваме ситуацията дали само съюзът има отговорност.

Всеки човек в България има право на мнение. Ние се съобразяваме с мнението на феновете, които изразяват своята позиция в 18-ата минута, но аз знам едно нещо във футбола - когато нямаш успехи, е нормално да има натиск и напрежение. Но не приемем да се агитира към бунтове и безредици. Всички сме българи и това не е начина да правим протести към нашите момчета и футболисти, които играят в националния отбор, това е недопустимо. Недоволството идва от резултатите, а не от БФС", заяви Гонзо.