Шефът на АК обясни за отмененото наказание на Левски: Липсват документи

Физиотерапевтът на ЦСКА е отказал преглед, твърди Валери Апостолов

Спорт
15:44 - 03 Октомври 2022
1466
Шефът на АК обясни за отмененото наказание на Левски: Липсват документи

Председателят на Апелативната комисия към БФС Валери Апостолов обясни защо e намалено наказанието на Левски. 

"Официален документ, доказващ степен на частично засягане или нараняване, не е бил показан пред Апелативната комисия.

Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взело правилно решение при наличните доказателства. Ние искаме допълнителни доказателства и всякакви други показания", обясни председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов.

"При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани... лекарят, който е бил на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан.

Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Искам ясно да различите, че ДК и АК работят на принципа на съдилищата.

Всички отбори до май месец имат право да прегледат правила. Последствията трябва да бъдат установени нагледно. Когато няма как да ги докажат, става дума срещу дума", продължи Апостолов.

"За хвърлените предмети и бомбите има санкции. АК потвърди в голяма част решенията на ДК. Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Как може нито едно видео да не докаже наранявания? На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции.

Физиотерапевтът каза, че това не е нормално и не трябва да има такива прояви. Ако прочетем доклада за инциденти, ще видите, че на няколко места е казано, че са хвърлени множество предмети от сектор "А". Именно заради това АК затваря сектор "А"", добави председателят на Апелативната комисия.