Шефът на БОК сияе, доволен е от провала на Суперлигата

Спорт
08:59 - 23 Април 2021
1781
Шефът на БОК сияе, доволен е от провала на Суперлигата

Международният олимпийски комитет (МОК) изрази солидарността си с феновете на футболните отбори, които излязоха решително против създаването на европейска футболна Суперлига. Това беше обявено от президента на олимпийския комитет Томас Бах.

"Ние обсъждахме всичко това, говорихме за ценностите на спорта. През март имахме среща в Брюксел с европейската комисия и говорихме по този въпрос и сме доволни, че получихме поддръжка", заяви Бах.

"И след като излезе темата със Суперлигата на преден план, с радост приветстваме позицията на феновете по целия свят и на политическите лидери, които защитават спорта в неговата същност. Наясно сме, че парите имат все по-голямо влияние, но тези политици, които не се поддадоха на финансовите изкушения доказаха, че мислят преди всичко за човешката страна на спорта", обясни Томас Бах.

Както е известно идеята за Суперлигата бързо беше потушена след яростната реакция срещу създаването й, за което се обявиха 12 клуба. За момента и шестте поканени английски отбора се отдръпнаха, италианските Интер, Милан и лидерът в Примера Атлетико (Мадрид) също се отказаха.