Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си

На този етап Евелин Банев не е дал някакви конкретни обяснения

11:01 - 24 Юни 2024
3249
Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си

Тази сутрин в 7.30 часа Евелин Банев-Брендо се яви на входа на Софийския затвор с неговия адвокат. Същият беше с неговата лична карта. Той има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 г. Колегите са предприели всички действия да го освидетелстваме в МВР болница, след което ще бъде въдворен в Софийския затвор, за да изтърпи наложеното му наказание.

Това каза пред журналисти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" глвен комисар Атанас Илков по повод изненадващото явяване днес пред Централния софийски затвор на обявения за международно издиване и сочен за наркотрафикант Евелин Банев.

Към момента сме предприели действия по установяване на вероятните начини, по които би могъл да влезе в България. Дали е бил с подправени документи или е влязъл някъде по зелена граница – тази информация ще я дадем на по-късен етап, след като колегите извършат всички необходими действия, заяви Илков.

Той уточни, че на този етап Брендо не е дал някакви конкретни обяснения защо се предава на органите на реда: "Вероятно е размислил по някакъв начин. На този етап колегите не са разговаряли с него, защото върви другата процедура по медицинските прегледи и настаняването му в местата за лишаване от свобода. След това ще започне работа по тази тема, която е важна за нас".

Попитан има ли някаква информация защо Евелин Банев е избрал точно този момент да се предаде, директорът а ГДНП отбеляза: "Не можем за толкова кратко време да направим нашите анализи. Това можем да го кажем на малко по-късен етап, след като съпоставим всички данни, които имаме от неговото издирване в последните 6 г., и на база на това, което той ще каже, ще може да направим някаква преценка какво е наложило да се появи тази сутрин през затвора в София".

В отговор на въпрос може ли предаването на Брендо да е свързано със скорошните случаи на провалени пратки с големи количества кокаин, включително и през България, Атанас Илков заяви: "Не изключвам и това като хипотеза. Местата за лишаване за свобода са добро място някой да се укрива, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Това е твърде вероятно, но към настоящия момент не можем да кажем, че това е причината".