Шефът на хакера: Няма да разкодираме компютъра му за ГДБОП

Новини
19:49 - 21 Юли 2019
10170
Шефът на хакера: Няма да разкодираме компютъра му за ГДБОП

„Няма да разкодираме служебния компютър на Кристиян, както поискаха от нас службите”, заяви работодателят на хакера Георги Янков в тв ефира. Мениджърът разкри, че след като службите са иззели служебния компютър на Бойков, в петък ГДБОП са написали писмо, в което искат от всички във фирмата да помогнат за отключването на компютъра.

„Не смятаме да го направим, защото на него има чувствителна информация, свързана с киберсигурността на нашите клиенти, които ние сме длъжни да опазим по договор”, каза Янков.

„Кристиян е мъжко момче и не се оплаква, но той е много засегнат от всичко, което се случи с него, засегнато е чувството му за справедливост“, обясни Янков. Той увери, че има „100% доверие в своя служител”, макар че не той го е назначил във фирмата.

Работодателят на Кристиян отбеляза, че има и държавни институции, които се грижат за своята киберсигурност, посочвайки за пример Фонда за гарантиране на депозитите, който е ползвал услугите на неговата фирма. Той не изключва служителят му Кристиян Бойков да е натопен от конкуренти на неговата фирма.