Шефът на Интерпол: България е безопасна, но чужди бойци я използват като транзитна страна

Вие сте сред най-активните в нашата организация, похвали ни Юрген Щок

Новини
12:10 - 20 Декември 2019
1502
Шефът на Интерпол: България е безопасна, но чужди бойци я използват като транзитна страна

Знаем, че България е много безопасна страна. Изправена е пред някои предизвикателства. Например от чуждестранни бойци, които използват България като транзитна страна, за да се придвижват към други страни от ЕС. Също така организирани криминални групи, които използват България за транзитна държава. Това заяви пред журналисти генералният секретар на Интерпол Юрген Щок, който е в страната ни по повод 30-годишнината от възстановяването на българското членство в световната полицейска организация.

"България е една от 20-те най-активни държави в нашата организация, която се състои от 194 члена", посочи още Юрген Щок след срещата си с министър Младен Маринов. "Искам да благодаря на българското правителство за активното участие в нашата глобална организация“.

"България активно използва нашите бази данни и инструменти и обменя и предоставя информация на нас като организация. България оказва подкрепа на Интерпол и по този начин гарантира сигурността и на други държави в региона. От своя страна Интерпол подпомага България в нейните усилия в борбата с престъпността“, подчерта още генералният секретар на Интерпол.