Шефът на Националната лотария успокоява сините

Димитър Ганев изгледа двубоя в компанията на спортния директор Ивайло Петков

Спорт
21:09 - 29 Януари 2020
4506
Шефът на Националната лотария успокоява сините

Изпълнителният директор на Национална лотария Димитър Ганев пристигна в лагера на “Левски” в Турция, за да изгледа на живо първата контрола на “сините” за зимната подготовка - победата с 3:2 над най-титулувания отбор в Армения “Пюник”.

Ганев бе заедно със спортния директор Ивайло Петков. Присъствието на шефа край отбора внесе спокойствие сред треньорския щаб и играчите, въпреки развихрилата се буря около собственика.

Именно Димитър Ганев беше с Васил Божков на срещите с феновете на “Левски”, които бяха свързани с бъдещето на основния спонсор на клуба. Тогава той обяви, че през изминалите 11 месеца в клуба са инвестирани 19 млн. лева.

Новото попълнение на “Левски” Стайн Спиерингс дебютира с гол за “сините”. Халфът отбеляза първото попадение за тима за 2020 г. и откри резултата в контролата срещу “Пюник” в Турция, впоследствие спечелена с 3:2. 

“Левски” спечели първата си приятелска среща за 2020 г. Тимът на Петър Хубчев поведе, допусна обрат, но отново обърна най-популярния арменски тим “Пюник” за крайното 3:2.

Трите нови попълнения в “Левски” записаха неофициален дебют. Стайн Спиерингс и Симеон Славчев започнаха като титуляри, а Деян Лозев влезе като резерва.

Спиерингс записа и голов дебют. Той откри резултата в 10-ата мин. Само 3 мин по-късно обаче Иву Угочукву изравни. Шевчук в 73-ата мин отбеляза за 2:1 за “Пюник”. Той стреля от дузпа, резервният страж Петър Иванов отрази, но Шевчук добави в мрежата. В 78-ата мин Здравко Димитров изравни за 2:2 след отлична индивидуална изява. В 87-ата мин Нашименто отбеляза майсторски от пряк свободен удар от 15 метра и донесе победата на “Левски” с 3:2.