Шефът на "Ботев" хвърли оставка

Даниел Серехидо имал разминаване с треньорски щаб на пловдивчани

Новини
14:47 - 26 Септември 2021
2856
Шефът на "Ботев" хвърли оставка

Изпълнителният директор на "Ботев" Пловдив Даниел Серехидо подаде оставка броени часове след равенството с Локомотив в дербито на Пловдив от деветия кръг на efbet Лига.

Вчера двата тима направиха 1:1, след което "канарчетата" остават на първото място в класирането, макар и с повече изиграни мачове от преследвачите си.

В открито писмо до феновете Серехидо разкрива, че не е съгласен с визията и политиката на ръководството за развитието на "Ботев".

Директорът на клуба изтъква и различия с треньорския щаб на пловдивчани. Серехидо споделя, че има намерение да продължи да работи в българския футбол, без да посочва следващата си дестинация.

Обръщението на Даниел Серехидо към феновете на Ботев:

Скъпи Ботевисти:

Днес (б.р 25. септември) подадох молба до членовете на на Борда на директорите на ПФК Ботев да ме освободят от задължениата ми като изпълнителен директор на клуба. Причината за напускамето ми е, че не съм съгласен с бизията и стъпките за нейната реализация на собственика и треньорския екип на клуба. 

Моето виждане за развитието на ПФК Ботев може накратко да се оббощи в две точки:

1. Модернизиране на клуба и създаване на икономическа организация, способна за се самоиздържа в средносрочен план;

2. Развитие и интегринане в мъжкия отбор  на местни млади таланти, които за допринесат за успеха на ПФКС Ботев ина всички национални гарнитури.

За съжаление, действията, предприети до момента, не следват моята визия.

Ще продължа да работя в България, опитвмайки се да помогна за развитието на футболас нови проекти, базирани на това, което според мен е правилният път: смес от иновативно управление и традиционни ценности във футбола.

Искам да благодаря на играчите на първия отбор, особено на капитаните Виктор Генев и Тодор Неделев за техния професионализъм, на треньорите и играчите на Б отбора и ДЮШ, както и на служителите, които ми помагаха ежедневно да управлявам клуба. Искам също така на благодаря на г-н Антон Зингаревич, желаейки му успех във всички начинания.

Не на последно място, винаги ще бъда благодарен на феновете за невероятното посрещане, помощ и подкрупа по време на престоя ми в Ботев и за съобщенията, които получих през последните няколко дни.- Бъдещето на ботев е изцяло във вашите ръце.

Само Ботев!
Даниел Серехидо