Шефът на "Национална лотария": Васил Божков лъже, не сме давали подкупи!

Новини
18:27 - 01 Юни 2020
9054
Шефът на "Национална лотария": Васил Божков лъже, не сме давали подкупи!

„Национална лотария“ никога в историята на своето съществуване не е плащала подкупи. Това обяви изпълнителният директор на фирмата Димитър Ганев, потърсен от репортери, за да коментира карикатурния блъф на Васил Божков. Тази сутрин хазартния бос със страховит прякор Черепа чрез картинки се опита да се изкара рекетиран от високопоставени представители на държавата под формата на 20% миза, която трябвало да плаща.

Думите на изпълнителния директор на "Национална лотария" Димитър Ганев реално опровергаха твърденията му, доказвайки, че Божков просто прави поредния удар срещу държавата в опит да избегне възмездието.

Димитър Ганев бе категоричен, че е не е чувал за подобни плащания. По думите на финансови експерти не е възможно да бъдат осчетоводени такива огромни суми, като припомни, че на страницата на „Национална лотария“ са публикувани финансови отчети за последните години. "Всеки лев, постъпил в лотарията, се осчетоводява. Това е напълно несериозно. Подкупи не сме плащали", отсече ганев.

Скеч №2 от комикса на Васил Божков, в който олигарха се представя като Али Баба

Припомняме, че срещу Божков са повдигнати 18 обвинения, сред които за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за около 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата.