Шефът на съдиите нападна боса на Локо Пд: Искаше да предам нещо на главния съдия

Костадин Гергинов отправи тежки обвинения към Христо Крушарски

Спорт
16:49 - 08 Март 2021
1538
Шефът на съдиите нападна боса на Локо Пд: Искаше да предам нещо на главния съдия

Председателят на съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов направи скандално разкритие за разговор с президента на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Той обяви, че е получил обаждане от Крушарски, който го помолил да предаде негови думи към съдията Валентин Железов.

Железов ръководи дербито на черно-белите с ЦСКА. По личното мнение на Гергинов, на фона на всичките психологически атаки, реферът се е справил добре с ръководенето на срещата, а многото отсъдени нарушение за били презастраховане, така че нито един от двата клуба да не може да обвини съдията за крайния резултат.

„Да, на практика нямаше мач, в който да няма претенции към съдиите. Опитахме се да включим и млади, и международни съдии, които допуснаха грешки и дадоха повод за тези атаки.

Атаката към Железов започна още в четвъртък вечерта, когато ми се обади президентът на Локомотив Пловдив с молба да предам негови думи към съдията Железов, че той контактувал с някой си, че пиел кафето си с някого...
При моят отказ да направя това нещо, последваха и други атаки. Интересното е, че само чистачката в клуба не се обади и не публикува нещо по сайтове. Аз пожелах късмет на съдията преди мача и това ще бъдат моите думи към съдиите преди всеки мач. Не мога да се обадя и да им казвам внимавай за това, внимавай за този, за онзи“, заяви шефът на съдиите.

Ако някой съдия ми е споделил за натиск, бих го споделил. Аз се притеснявах за един съдия, че е бил притискан. Разговарях с него и той ми каза, че никой по никакъв начин не го е атакувал. Става въпрос за мача Локомотив Пловив – Етър, когато собственикът на Локомотив имаше рожден ден. И в кръга на шегата го попитах да не са му намекнали нещо, че има рожден ден и трябва да му направим подарък. Той отрече и каза, че никой нищо не му е казал. Там допуснахме грешки. Съжалявам. Искам да оставя журналистите без работа, да се занимавам със скандалите в плуването или нещо друго, но не и с футбол и с футболните съдии“, заяви Коце Гергинов.