Шефът на съдиите: Разбирам недоволството

За всеки мач ние търсим най-подходящите хора, заяви Борбалан

Спорт
15:47 - 05 Октомври 2023
2111
Шефът на съдиите: Разбирам недоволството

Шефът на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Давид Фернандес Борбалан, говори след пресконференцията на съдийската бригада за ЦСКА - Левски.

"Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме недоволни от грешките. Нашата цел е броят на грешките да бъде нула, работим постоянно за подобряване на нивото на съдийство", сподели Борбалан.

Борбалан разясни защо за главен съдия на дербито ЦСКА - Левски е назначен Радослав Гидженов, а не първият в ранглистата Георги Кабаков: "Разбира се, че ценим високо съдията, който е №1 в ранглистата, но оценяваме и останалите топ съдии в България, имаме още ключови мачове и всеки ще получи възможност да съдийства на важен мач".

"Още в началото казах, че ще разчитаме на български съдии и вярваме, че те могат да се справят. Българското съдийство е на добро ниво, получаваме потвърждение за това с международни наряди, имаме и съдия, който ще ръководи мачове от световното първенство за юноши.
Всеки месец имаме авторитетни назначения. Нашата философия е, че за всеки мач и всяка позиция ние търсим най-подходящите хора, независимо дали те са били на даден мач или даден клуб в последния кръг", допълни испанецът.