Шефът на СОС: Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Решават съдбата на избягалия при катастрофата общинар

Новини
16:26 - 19 Април 2024
2158
Шефът на СОС: Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със заместник-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев внасят доклад, с който предлагат общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции към момента. 

Петров е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност, Комисията за децата, младежта и спорта, Комисията по архитектура, член е на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, както и на Областния съвет за развитие на Област София.

По закон всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент, затова се предлага Благовест Георгиев да бъде включен в състава на Комисията по връзка с гражданското общество.

"Цялата група на "Продължаваме промяната - Демократична България и Спаси София" веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим.", коментира шефът на градския парламент.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25-и април.

На 8 април съветници в СОС от комисията по транспорт поискаха оставката на Благовест Георгиев, след като два дни по-рано той беше участник в катастрофа и се опита да избяга от местопроизшествието.