Шефът на Военна полиция пирува, докато погребват Тодор Манчев

Куриози
14:05 - 29 Юли 2021
27866
Шефът на Военна полиция пирува, докато погребват Тодор Манчев

Временният шеф на Военна полиция полковник Ивайло Сотиров пирува на банкет в рибен ресторант, докато погребват неговия служител ст. лейтенат Тодор Манчев, който уж се самоубил на полигона „Ново село“ край Сливен. Издънката доведе до бурно недоволство в службата, особено след предложението на служебния кабинет от 28 юли 2021 г. полковникът да бъде повишен в бригаден генерал и назначен за официален шеф на Военна полиция.

Към момента полковник Сотиров е временно изпълняващ длъжността началник. Очаква се указ от президента Румен Радев, за да стане титуляр.

Напрежението във Военна полиция се нагнети, след като на 19 юли в спално помещение на полигона „Ново село“ бе открит смъртоносно прострелян 31-годишният старши лейтенант Тодор Манчев от регионална служба Военна полиция – Пловдив. 

Разследването, водено от Военно-окръжна прокуратура в Сливен, до момента е обявило, че вероятно ставало дума за самоубийство.

Колегите на Манчев категорично отказват да приемат подобна версия. Младият офицер се готвел за сватба през август, а с любимата му очакват бебе в края на годината.

Манчев е бил изключително обичан от колегите. На погребението на 22 юли в родното село на баща му Дебръщица, Пазарджишко, присъства цялата регионална дирекция „Военна полиция“ – Пловдив, ведно със служебните им автомобили.

Прощалната церемония, обаче, не уважи нито един от ръководството на службата!? А вестта, която „взривила“ опечалените е, че баш изпълняващият длъжността шеф на Военна полиция и кандидат да я оглави за постоянно - полковник Ивайло Сотиров, по същото време предпочел да бъде на банкет в Сливен.

Празненството в скъпарския рибен ресторант „Никола“ е било организирано от сливенския регионален директор полковник Веселин Георгиев.

Автор Петър Бучков