Шефкет Чападжиев беше удостоен със " Златна лаврова клонка" (ВИДЕО)

Българският милионер получи наградата си в Чикаго, където живее от много години

Новини
13:21 - 03 Януари 2020
3517
Шефкет Чападжиев беше удостоен със "Златна лаврова клонка" (ВИДЕО)

Един от най-успелите българи в САЩ - Шефкет Чападжиев, получи голямо признание в самия край на 2019 година. Той беше удостоен със “Златна лаврова клонка”, като получи наградата си на специална церемония в Чикаго, където живее от много години.

Чападжиев, който повечето наричат просто Чапе, се слави като един от най-големите родолюбиви българи в Америка и света.

Той получи наградата от Министерство на външните работи (МВнР) на Република България за цялостната му дейност и послучай 80-годишният му юбилей. 

Традиционно в края на всяка година българското генерално консулство в “Столицата на България в САЩ” събира активисти и общественици от нашата общност на чаша вино.

Дипломат номер 1 в Чикаго - Иван Анчев, благодари на всички за активността през 2019 г., и пожела на всички присъстващи успешна и щастлива Нова Година!

Специален гост на събитието, освен Чападжиев, беше и Александър Дърводелски, а Анчев бе придружен от консул Людмила Тасева.

“Шефкет Чападжиев е забележителен българин, от когото трябва да се учим на човещина и достойнство. Човек, който не дели хората по вяра, народност или социален статус. Човек, който винаги е готов да помага, човек който много е помагал. Да е жив и здрав още дълги години”, каза пред bulgarica.com Иван Анчев.  

По-рано “Златна лаврова клонка” е била връчвана и в САЩ на американци, и разбира се, най-вече в България, и на българи по света и у нас.