Шефовете на Ливърпул няма да продават изцяло клуба

Спорт
17:44 - 08 Февруари 2023
1774
Шефовете на Ливърпул няма да продават изцяло клуба

Въпреки че преди края на миналата 2022 г. беше обявено, че настоящите собственици на английския гранд Ливърпул "Фенуей Спортс Груп" проявява интерес към продажбата на гиганта от "Анфийлд", американците размислиха и вече не се интересуват от пълна продажба на клуба.

"Фенуей Спортс Груп" е собственик на Ливърпул от 2010 г. Ръководните фактори оттеглиха първоначалното си желание за продажба, така че сега се съобщава, че се интересуват само от частична продажба на акции, като една от опциите е настоящият миноритарен акционер "Red Bird Capital Partners" да увеличи процента на акциите си от сегашните 11%.

Твърди се, че "Red Bird Capital Partners" се интересува от подобно увеличение на дела си в клуба, което би донесло на "Фенуей Спортс Груп" един милиард евро печалб.

"Red Bird Capital Partners" купи Милан и има сериозен акционерен дял и във френския Тулуза.

От "Фенуей Спортс Груп" пък размислиха за пълна продажба след съобщението, че до април или май тази година Манчестър Юнайтед ще бъде продаден от семейство Глейзър (те искат шест милиарда паунда) и американците на "Анфийлд" смятат, че тази продажба на техния най-голям конкурент ще повиши допълнително цената.

Иначе инвеститори от Катар имаха сериозен интерес към закупуването на клуба, но всичко това срещна бурни реакции сред феновете, въпреки че "Фенуей Спортс Груп" имаше предварителни разговори с шейховете на тази арабска страна.