Шер: Трябва да изнасилят Тръмп в затвора

Поп легендата изтри скандален туит за американския президент, но не се извини

Новини
19:44 - 31 Май 2019
3824
Шер: Трябва да изнасилят Тръмп в затвора

Американската поп певица и актриса Шер се сблъска с вълна от критики в социалната мрежа Туитър, след като заяви, че иска да види американския президент сексуално насилен в затвора, ако бъде арестуван.

В четвъртък певицата написа, че би искала президентът Доналд Тръмп да бъде заключен в затвора и да го превърнат в „момче-играчка“, използвайки жаргонен термин, обикновено описващ затворници, принуждавани да задоволяват сексуалните потребности на тарторите в местата за изтърпяване на наказания.

Часове по-късно Шер изтри скандалния пост за сексуалното насилие в Туитър, описвайки го като „глупава шега, която „отиде твърде далеч“.

Туитовете на поп иконата предизвикаха противоречия в социалните медии, като хиляди потребители осъдиха певицата, че се е пошегувала крайно неуместно със сексуалното насилие.

Пиърс Морган, ко-водещ на „Добро утро Великобритания”, също се включи в коментарите, наричайки туита „отвратителен”. "Ако беше казала нещо подобно за Обама, тя повече никога нямаше да работи”, заяви тв водещият.

Реакциите дойдоха сред критичните коментари за президента от Шер в Туитър, призовавайки за импийчмънт на държавния глава.

Скандалът се разгоря вследствие на изявленията на специалния съветник Робърт Мълър, че „повдигането на обвинение на президента Тръмп никога не е било законов вариант за неговия екип”.

Потвърждавайки в сряда заключенията от доклада си от 448 страници за руската избирателна намеса, бившият специален адвокат отказа да оправдае Тръмп, заявявайки, че „би казал така“, ако неговият екип „има доверие, че президентът не е извършил престъпление“.

„Обвиняване на президента в престъпление не беше вариант, който да обмисляме. Изводът ни беше, че не можем да заявим дали президентът е извършил престъпление или не”, каза Мълър.

„Един президент не може да бъде съдебно преследван за федерално закононарушение докато заема тази длъжност. Това е противоконституционно”, каза Мълър. Това някои разтълкуваха като призив за импийчмънт на държавния глава.