Шериф попиля от бой на БАТЕ

Олимпиакос с крехък аванс срещу Генк

Спорт
11:49 - 11 Август 2023
2006
Шериф попиля от бой на БАТЕ

Шериф Тираспол на практика си свърши работата още в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като се наложи над БАТЕ с 5:1 като домакин в Молдова.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините, които стигнаха до първото си попадение в 12-ата минута, когато Седрик Бадоло намери Давид Анкейе в наказателното поле на БАТЕ, а нападателят на Шериф не сгреши и изведе своя тим напред.

До края на първото полувреме домакините достигнаха и до втори гол, когато Винисиус Пайва изведе Седрик Бадоло зад гърба на отбраната на БАТЕ, а той реализира.

Още с началото на второто полувреме Шериф вече водеше с 3:0, а автор на попадението отново бе Давид Анкейе.

БАТЕ успя да отговори посредством гол на Максим Ковал след груба грешка в отбраната на молдовците на намали пасива си в 50-ата минута.

В добавеното време на срещата Шериф Тираспол вкара още два гола , които бяха дело на Момо Янсане и Седрик Бадоло, които оформиха крайното 5:1.

В друг двубой, който се изигра по същото време Олимпиакос взе лек аванс пред белгийския Генк, побеждавайки го с 1:0 в Пирея.

Единственото попадение в срещата падна в първата минута на двубоя, когато след рикошет в наказателното поле на Генк, Константинос Фортунис се добра до топката и реализира.