Шеста поредна за Атлетико, Валенсия взе точка в Билбао

Спорт
09:09 - 30 Октомври 2023
1661
Шеста поредна за Атлетико, Валенсия взе точка в Билбао

Атлетико Мадрид постигна шеста поредна победа в испанската Ла Лига, след като спечели срещу Алавес с 2:1. Така столичани събраха 25 точки в класирането и са само на 3 от лидерите Реал Мадрид и Жирона, но са и с мач по-малко.

Атлетико реши двубоя още през първото полувреме, когато вкара и двата гола. Първо се разписа Рикелме в 26-ата минута, а Мората удвои в продължението на първата част. Дълбоко в добавеното време гостите върнаха едно попадение чрез Андер Гевара.

Още в 6-ата минута на двубоя Родриго Рикелме получи пас, стреля, но Антонио Сивера спаси.

В 26-ата минута обаче нещата се развиха добре за нападателя на домакините. Алваро Мората центрира, а Рикелме Рече стреля точно и отбеляза за 1:0.

В 38-ата минута Антоан Гризман получи добър пас в наказателното поле, стреля, но Сивера спаси.

В продължението на първото полувреме резултатът стана 2:0. Алваро Мората завърши по чудесен начин свой индивидуален рейд и на практика реши мача.

В 71-ата минута Гризман можеше да запише името си сред голмайсторите. Той вкара топката в мрежата, но реферът Алехандро Руис не зачете попадението заради нарушение.

Само 2 минути по-късно Науел Молина пропиля чудесна възможност, но Сивера спаси.

Последваха още няколко интересни голови възможности.

В 80-ата минута Родриго Рикелме Рече отправи удар, но Сивера отново бе на мястото си.

Гостите имаха шанс да намалят в 83-ата минута, когато Хави Лопес пусна пас към Янис Хаджи, който стреля встрани от гредата.

В шестата минута на продължението Алавес върна един гол. Янис Хаджи подаде към Андер Гевара, който реализира за 2:1.

Атлетик Билбао измъчено стигна до точка при домакинството си на Валенсия в друг мач от 11-ия кръг на Ла Лига. Баските поведоха, „прилепите“ обърнаха, но в последната минута домакините успяха да се доберат до попадение за 2:2.

По този начин „лъвовете“ заемат шестото място във временното класиране с актив от 18 точки, докато валенсианци са девети с три по-малко.

Валенсия стигна до първото чисто положение в мача, като още в четвъртата минута Уго Дуро достигна до прецизно центриране и нанесе удар с глава, който премина над вратата на Унай Симон.

В 23-ата минута Иняки Уилиям нанесе страхотен удар към горния десен ъгъл, но Гиорги Мамардашвили демонстрира котешки рефлекс и изби. Четири минути след това грузинският страж отново отказа звездата на Атлетик.

В 32-рата минута Нико Уилиямс намери Оскар де Маркос в наказателното поле, той запази хладнокръвие и с удар в долния ляв ъгъл отбеляза за 1:0.

До края на първата част Унай Симон на два пъти предотврати попадения във вратата си. В 38-ата минута се справи с удар на Уго Дуро в горния ляв ъгъл, а в 40-ата отрази изстрел на Селим Амала от границата на наказателното поле.

Час игра след началото Дани Гарсия си освободи пространство за удар от около 20 метра, но Мамардашвили се намеси и изби топката в гредата.

В 62-рата минута Уго Дуро пусна убийствен пас към Фран Перес, който се озова очи в очи с Унай Симон и промуши топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

В 67-ата минута Дуро пропусна златна възможност, но само минута след това получи добро центриране от Фран Перес и от добра позиция този път не сбърка, реализирайки втори гол за Валенсия.

В 81-вата минута Иняки Уилиямс нанесе удар към левия ъгъл, но Мамардашвили отново блесна. В седмата минута от добавеното време грузинецът вече нямаше как да отговори и след центриране на Иняки топката бе засечена от Алекс Беренгер с глава и навести мрежата на Валенсия за 2:2.