Шестима с обвинения след акцията в Пловдив

Новини
12:59 - 22 Октомври 2021
1700
Шестима с обвинения след акцията в Пловдив

Шестима души са с повдигнати обвинения след акцията в Пловдив, разкрила измама, за която разследващите твърдят, че е извършена от две транспортни фирми.

Това обяви комисар Славчо Алексиев, началник на „Икономическа полиция”. В разследването са участвали екипи на „Икономическа полиция” и ДАНС.

„Повече от 1 година ежедневно събирахме информация, която беше оценена от Прокуратурата като годна. Вчера разследващите повдигнаха обвинения на шест лица, като две от тях са на управители на дружества, които се занимават с транспортна дейност, част от градския транспорт. Останалите четирима са от общинските администрации на Пловдив и Асеновград. Взети са им мерки за неотклонение”, каза той. 

Дружествата са подавали отчетни документи за изплащане на суми за подпомагане като са декларирали, че работят на загуба. В пътните листове обаче са отбелязвали и по-дълги пробези, отколкото релано са извършвали.

„Две от лицата са привлечени като обвиняеми за документни измами, а другите четирима служители са с обвинения за длъжностни престъпления, тъй като не са осъществили контрол”, посочи Славчо Алексиев.

„Успяхме да неутрализираме риска Пловдив, Асеновград и някои общини да останат без градски транспорт, като предотвратихме източването на средства, предназначени за подпомагане на градския транспорт в тези общини”, посочи още шефът на "Икономическа полиция".