Шофьор помете трима пешеходци, прегазил ги два пъти (подробности)

Драмата можело да бъде още по-голяма

Новини
11:25 - 09 Март 2021
932
Шофьор помете трима пешеходци, прегазил ги два пъти (подробности)

Пиян шофьор уби човек и рани тежко две жени. Трагедията се разигра навръх празничния 8 март в Бяла Слатина.

Водачът минал поне 40 км от селото, в което живее, до града, в който, заради домашно насилие, от него избягала жена му. Той дори имал ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга, но снощи нарушил забраната, предава Нова тв.

На улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима случайно преминаващи. На място издъхва 53-годишен мъж, а ранени са две жени, които вървели с него. Едната е съпругата на жертвата.

Тя е настанена в болницата във Враца в тежко състояние. Другата пострадала е със счупен крайник и е на лечение в болницата в Бяла Слатина.

Хората от улица „Латинка" са в шок от случилото се. Мъжът, когото всички наричат „Шумахера", буквално помел трима души пред очите на куп свидетели.

„Засили се отгоре и удари жената. Мъжът й опита да й окаже първа помощ и да я спаси. Удари и него. След това се върна назад на 2-3 метра, засили се и го удари още един път”, разказва очевидецът Йото Светлинов.

„Човекът е дошъл, засилил се е с колата си и буквално е помел тримата души. Върнал е назад и ги е прегазил втори път”, коментира Георги Георгиев – племенник на загиналия.

„Прегазил е майка ми и баща ми и е тръгнал наред да прегазва и другите, но му попречила една врата и оградата. Иначе е щял да блъсне още десетина човека”, каза Илиан Богданов – син на загиналия мъж и тежко пострадалата жена.

В опита си да избяга от местопроизшествието, мъжът нахлул с колата в съседен двор, изкъртил оградата, срутил чешмата и портите.

Местните хора споделят, че отдавна имали проблеми с него. Непрекъснато отправял заплахи.

„Той идваше тук всяка вечер с колата. Аз го гонех с камъни. Звънях веднага и на полицията, за да кажа, че ме притеснява. Заканваше се да пребие детето ми”, разказва Параскева Ставрова, сестра на загиналия.

Според живеещите в района снощи мъжът пристигнал в града, защото искал да отведе жена си въпреки ограничителната заповед, издадена след жалби на потърпевшата и нейни близки.