ШОК! Банковият обирджия - син на Георги Чапкънов

Общество
15:33 - 13 Февруари 2020
12984
ШОК! Банковият обирджия - син на Георги Чапкънов

Мъжът, който вчера ограби банков офис на бул. "Цар Борис III" в София, е син на митичния роден скулптор Георги Чапкънов. Главният секретар на МВР обяви, че арестуваният мъж - Константин Чапкънов, е дължал голяма сума пари и има криминално досие.

По данни на органите на реда младият мъж бил любител на кокаина и други скъпи контролиращи вещества, което го подтикнало към отчаяната стъпка. Той е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Георги Чапкънов има цели трима сина - Крум, Тодор и Константин. Известен на обществеността е единствено средният му наследник - 42-годишният Тео, който е режисьор на "Дървото на живота" и "Скъпи наследници". Най-малкият - задържаният Коста, също е скулптор, но от доста време е безработен и едва свързва двата края.

Припомняме, че вчера маскираният мъж заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард "Цар Борис III" в столицата и успя да открадне 11 000 лева, а в понеделник също имаше банков обир - на бул. "Мадрид" в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева.