ШОК: Ето го самоубиеца в ДАНС (снимката не е за хора със слаби нерви)

Актуални новини
23:29 - 27 Януари 2020
8411
ШОК: Ето го самоубиеца в ДАНС (снимката не е за хора със слаби нерви)

Снимка на самоубилия се днес в сградата на ДАНС Емил Крумов, проснат на земята и целия облян в кръв бе разпространена от фотографска агенция Булфото. На потресаващата фотография, която не е за хора със слаби нерви, се вижда, че мъжът лежи на земята точно на входа на спецслужбата.


Първоначално бе съобщено, че перничанинът, който посегна на живота си, е на 55 години, след това на 59, последните информации са, че той е на 60.

Както вече Lupa.bg писа, Емил Крумов е активист на Българския национален съюз. Най-вероятно той е планирал покушение над високопоставени служители на ДАНС. Мъжът е бил призован на разпит в ДАНС заради разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на организаторите на забраненото националистическо шествие „Луковмарш”.


Емил Крумов се е самоубил на входа на сградата на бул. „Черни връх” №45 с шпионско самоделно оръжие – химикалка със сачма. Преди това минал през първия пост, където контролът е по-занижен. Охраната на входа предприела обиск на вещите на Крумов. В този момент мъжът извадил химикалката – пистолет и се гръмнал в главата.

Според познати на националиста той не бил женен. Живеел сам, а преди 10 години отново направил опит да сложи края на живота си.


Според в. "Труд" Емил Крумов е мъжът, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ-134 на БГА „Балкан”, който изпълнява редовен рейс София-Варна. Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минавайки през салона в този вид, той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен, той бил обезвреден.


Снимки: Булфото